RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вони відчувають наближення ЗСУ: представник президента у Криму розповіла про настрої серед населення

В окупованому Росією Криму суспільство поляризувалося, зокрема, суттєво зросла кількість випадків публічної демонстрації підтримки України. Але, незалежно від політичних поглядів та переконань, півострів - в очікуванні Збройних сил України.

Про це "Апострофу" розповіла представниця президента України в АРК, правозахисниця та засновниця громадської організації "КримSOS" Таміла Ташева.

Читайте також: Крим може бути звільнений без важких боїв: Чубаров назвав умови

За її словами, "політична ситуація” в Криму змінилася. У діях російських окупантів з’явилися ознаки нервозності, а значна частина їхніх дій продиктовані не власними планами, а реакцією на ситуацію, яка складається.

"Вони відчувають наближення ЗСУ та деокупацію Кримського півострова. На тлі цих змін погіршилася й економічна ситуація, як от, наприклад, у галузях нерухомості та туризму. Окупаційні медіа пишуть про велику кількість туристів, тоді як власники готелів в окупованому Криму жалілися, що влітку та навіть у новорічний курортний сезон гостей було мало", - пояснила вона.

Також впав ринок нерухомості. При цьому чим ближче лінія фронту, тим більше руйнується російський наратив про те, що "Росія в Криму назавжди".

Примітно, що наприкінці літа минулого року окупанти почали реагувати на запити місцевого населення на предмет наявності бомбосховищ. Почали відновлювати вказівники, робити ремонти та приводити сховища до належного санітарного стану.

В умовах підготовки до бойових дій, економічна складова просідає, оскільки бізнес не хоче ризикувати і намагається максимально вивести капітали.

"Ми поки не спостерігаємо глобальної паніки, але глибока нервозність прослідковується. Переслідування за українські пісні, українську символіку та навіть за поєднання кольорів синього та жовтого в Криму стали буденністю. Натомість суспільство поляризувалося. Суттєво зросла кількість випадків публічної демонстрації підтримки України, активно працюють рухи спротиву. Загалом, Крим в очікуванні ЗСУ, незалежно від політичних поглядів та переконань. Усі розуміють невідворотність", - наголосила Таміла Ташева.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У звільненому Криму не буде "полювання на відьом" - представник президента на півострові