RU  UA

Росія формує два кулаки: військовий пояснив, де очікувати удару

Колони російської техніки, яку помітили у Маріуполі, призначена для посилення оборони окупованих територій на південному напрямку та для атаки на Донбасі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів солдат ЗСУ Віталій Овчаренко.

"Наразі відомо, що росія формує ударні кулаки у Кремінній, Соледарі та Бахмуті та на південному напрямку. Але чи вийде у них накопити достатньо сил, зважаючи, що в України вже є далекобійна артилерія, ми ще подивимося. Але вони однозначно будуть намагатися далі атакувати ЗСУ та розширювати захоплені території", – сказав військовий.

Він також додав, що на південному напрямку ворог накопичує сили для утримання оборони, а от силами на Донецькому напрямку ворог буде намагатися прорвати оборону ЗСУ.

"Вони намагаються посилювати не тільки Донецький напрямок, а й південний, у напрямку Запоріжжя. Для їхнього військово-політичного керівництва іміджево погано втрачати будь-які кілометри вже захопленої землі, бо зараз на очах всієї рф руйнується міф про непереможну російську армію. Тому на південному напрямку вони накопичують сили для утримання території, а на Донецькому напрямку для атаки", – пояснив Овчаренко.

Як писав "Апостроф", мобілізаційний ресурс у росії величезний,що дозволяє російському диктатору володимиру путіну вести війну з Україною нескінченно. Але масштаби мобілізації обмежуються наявністю обмундирування та мобілізаційною інфраструктурою.