RU  UA

Як довго Путін може вести війну з Україною: ресурси та можливості РФ

Мобілізаційний ресурс у росії величезний, що дозволяє російському диктатору володимиру путіну вести війну з Україною нескінченно. Але масштаби мобілізації обмежуються наявністю обмундирування та мобілізаційною інфраструктурою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екс-депутат Держдуми рф, російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

"Росія може накопичити людські ресурси для ведення війни в Україні, їх там дуже багато. За різними оцінками, мобілізаційний резерв росії налічує близько 25 млн осіб. Це та частина населення, яка теоретично може бути піддана мобілізації", - сказав росіянин.

Однак, за його словами, якраз у кількості і криється проблема, яка пов'язана з наявністю обмундирування та мобілізаційної інфраструктури.

"Мобілізованого потрібно у щось одягнути, а все обмундирування розкрала корупційна влада, дати озброєння, яке начебто і є, але з цим великі проблеми, і його треба навчити. Його треба пропустити через полігони, через якісь навчальні підрозділи, де повинні бути офіцери, які можуть це робити. Ось ця вся інфраструктура мобілізації вона обмежується тим, що може пропустити лише близько 150 тисяч людей на місяць. І це якраз те вузьке шийка, яке визначає масштаб мобілізації. А так дійсно, людський ресурс у росії досить великий, тому путін може продовжувати війну невизначену кількість часу, можна сказати, що нескінченно, поки сам путін перебуває при владі", – пояснив Яковенко.

Як писав "Апостроф", путін наказав армії рф повністю захопити територію Донбасу до березня Однак такий розвиток подій малоймовірний - окупантам не вистачить сил, щоб здійснити задум.