RU  UA

Росія намагається оточити Бахмут: "Відьма" розповіла про переваги ЗСУ у місті

На Бахмуському напрямку ворог продовжує тиснути людськими ресурсами, але йому не вдається відрізати ЗСУ від логістичних шляхів.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила офіцер 241 ОБР ТрО ЗСУ Ольга Бігар, з позивним "Відьма".

"Бамутський напрямок залишається однією з найгарячіших точок фронту. Ворог намагається атакувати підрозділами піхоти дуже агресивно, вони використовують дуже багато особового складу, щоб прорвати нашу лінію оборони Бахмуту. А оскільки вони не можуть прорвати лінію оборони по передньому краю, вони проривають її з флангів. Сили оборони зараз контролюють ситуацію. Є інформація, що наші логістичні шляхи майже обрізані, але це не правда. Ми можемо доставляти і БК, і провізію та забезпечувати логістику наших воїнів. Ворожі ДРГ намагаються масово заходити в місто та тероризувати його, але всі ці спроби ЗСУ ефективно нейтралізують", – розповіла військова.

Бігар зазначає, що українські військові підготовлені до будь-якого розвитку подій.

"Якщо ми говоримо про ту трасу, про яку тільки зараз почали говорити, що вона обстрілюється, та це вже відбувається три місяці. І в будь-якому випадку ми маємо підготовлені запасні вогневі позиції. Для нас ця ситуація не є сюрпризом, всі підготовлені і дуже організовано тримаємо оборону. Зараз ЗСУ тримають панівні висоти, а отже ми маємо артилерійську перевагу", – додала вона.

Як писав "Апостроф", колони російської техніки, яку помітили у Маріуполі, призначена для посилення оборони окупованих територій на південному напрямку та для атаки на Донбасі.