RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мобілізація до "Гвардії наступу": як відбувається набір у штурмбригади

В Україні планову мобілізацію і створення добровольчих бригад "Гвардії наступу" проводять головно для формування резервів, штурмових підрозділів та забезпечення можливості ротації військових для виконання завдань з метою оборони країни.

Про це розповів речник Національної гвардії полковник Руслан Музичук під час ефіру телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Масове вручення повісток: чи справді в Україні посилили мобілізацію

"Говорячи про мобілізацію, ми кажемо, що має збільшуватись в першу чергу і чисельність Збройних сил, НГУ, інших військових формувань. Тим більше, ми бачимо, яка ситуація зараз на лінії фронту, які завдання у нас мають бути. Ми не повинні забувати, що маємо створювати резерви, є також військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту вже місяцями, і мають бути замінені. Тому і мобілізація і комплектування цих штурмових бригад виконують одну задачу - спрямовану на безпеку країни, на нашу перемогу", - зауважив спікер.

За його словами, формування штурмових бригад МВС "Гвардії наступу" відбувається доволі активно. Фіксують високу кількість подачі заявок на вступ. Так, з 2 лютого, коли стартував набір, отримали близько дев'яти тисяч анкет. Більша частина з них – на вступ до лав добровольчих підрозділів саме Нацгвардії.

Раніше "Апостроф" розповідав, яка відповідальність загрожує жінкам за ухилення від постановки на військовий облік.