RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Морози несуть за собою ще більше відключень світла: названо найпроблемніший час доби

Через численні російські удари ракетами та дронами по енергосистемі України, у ній зберігається дефіцит потужності. Споживання електроенергії виросло через сильні морози, особливо це проявляється у вечірні години.

Про ситуацію з електропостачанням повідомляє "Укренерго".

"Після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній із електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація із відновлюваних джерел енергії. Одночасно один блок на іншій електростанції виведено в аварійний ремонт. Триває імпорт електроенергії", - уточнили енергетики.

Наголошується, що вироблена електроенергія ділиться на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також покриття потреб промисловості та населення.

Мережеві обмеження зберігаються на Одещині. Там цілодобово ведеться робота для якнайшвидшого відновлення електропостачання.

Читайте також: Без електрики навіть влітку: скільки ще можуть тривати відключення світла

"Ліміти споживання не доводилися до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалося провести вимірювання фактичного споживання. Однак через пошкодження водопроводу внаслідок обстрілів росіян виміри в Миколаївській області поки що не будуть проводитися, оскільки пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів", - додали в "Укренерго".

До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведено ліміти споживання, що діють протягом доби.

Як повідомляв "Апостроф", з 8 лютого в усіх областях України в один із днів протягом двох тижнів не вимикатимуть електропостачання. Такі заходи необхідні для вимірювання електроспоживання.