RU  UA

Не маємо бути впертими: військовий спрогнозував розвиток ситуації у Бахмуті

На Бахмутському напрямку українськи сили оборони приймають на себе велику кількість ворожих сил, знищують та виснажують їх, що зменшує можливості росіян наступати на інших напрямках. Але ситуація у Бахмуті складна і є ймовірність, що українським військовим доведеться покинути місто.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав військовий експерт, екскомандувач десантно-штурмових військ України Іван Якубець.

"Ми продовжуємо утримувати Бахмут, і поки нам не перекрили шляхи постачання, ми будемо його утримувати. Це немаленьке за площею місто, яке дозволяє вести досить упорні бойові дії оборонного характеру, як на підступах до Бахмута, так і у самому місті. Треба розуміти, щоб росіянам вести наступ на місто не лише з флангів, а й у лоб, їм потрібно мати перевагу над нашими військами один до п'яти. Це каже про те, що бойові дії у Бахмуті відволікають значну чисельність зс рф, що зменшує їх можливості для наступу на інших напрямках. Тому тут Бахмут виконує роль демпфера, який вбирає у себе якомога більше резервних підрозділів рф, знищує їх, виснажує та зменшує бойовий потенціал російської армії", – розказав він.

Водночас, за його словами, ситуація у Бахмуті дуже складна, і, щоб зберегти життя наших військових, є ймовірність, що з міста доведеться відступити.

"Треба визнавати, що прийде такий час, коли доведеться діяти так, як це було в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Треба розуміти, що ми не повинні бути такими впертими, щоби лобом пробивати стіну", – пояснив Якубець.

Як писав "Апостроф", росія зараз збирає весь свій резерв для того, щоб завдати удару на східному напрямку. Вже зараз ці сили тиснуть на Бахмуті та Вугледарі, але зважаючи на останні успіхі російської армії, мети взяти Донбас до березня вони не досягнуть.