RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Ворог кластиме тисячі людей, щоб виконати наказ свого фюрера": експерт пояснив, чому РФ так потрібен Бахмут

ЗСУ тримаються за Бахмут не тому, що це красива назва чи має якусь політичну складову, а тому, що саме там зараз сковується велика кількість сил ворога.

Про це "Апострофу" сказав військовий експерт, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

За його словами, є військова доречність у будь-яких бойових діях.

Читайте також: Наші переваги можуть стати на заваді: військовий експерт пояснив, у чому важливість Бахмута

"Ворог кластиме тисячі людей, щоб виконати наказ свого "фюрера" по захопленню Бахмута. А ЗСУ так не роблять. І тримати Бахмут до останнього означає тримати доки, доки це буде доречно і не буде непотрібних непомірних втрат. Як тільки стане зрозуміло, що ЗСУ зможуть потрапити під Бахмутом в оперативне оточення без можливості постачання боєприпасів та допомоги, то вони відійдуть з Бахмута. А біля Костянтинівки вже споруджено потужну лінію оборони. Тобто ЗСУ відійдуть не в чисте поле, на більш потужну лінію оборони", - каже Гетьман.

Він підкреслив, що ЗСУ тримаються за Бахмут саме тому, що наразі наші бійці скували там величезну кількість живої сили та техніки ворога і фактично шматуємо російську армію.

"Тобто на Бахмутському напрямку щодня російська армія зазнає третину страт від загальних по всій лінії фронту. Тобто там мало не щодня ЗСУ знищують танкову роту і піхотний батальйон вбитими та пораненими. Це дуже відчутні втрати для ворога. А ті "мобіки", що приходять їм на підкріплення, взагалі довго не тримаються", - сказав експерт.

Раніше ми писали, що військовий спрогнозував розвиток ситуації у Бахмуті.