RU  UA

Наші переваги можуть стати на заваді: військовий експерт пояснив, у чому важливість Бахмута

В українських військових у разі відступу з Бахмута, за який ведуться запеклі бої, можуть виникнути додаткові труднощі при подальшому звільненні міста.

Про це в ефірі Апостроф ТБ розповів військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу Сергій Грабський.

”Вам тут не місце”: “Мадяр” показав нове відео потужного удару по окупантах у Бахмуті

"Зараз у боях за Бахмут нам допомагають інженерні спорудження та природний ландшафт, про що казав командувач Сухопутних військ. Саме через це нам потрібно утримувати цю територію.Треба розуміти, що ми можемо відступити, але потім нам відвойовувати ці землі, а тоді ті чинники, які нам зараз допомагають, стануть нам на заваді", - зазначив Грабський.

За словами експерта, коли ми з вами говоримо про дати можливого наступу, фактор Бахмута є таким фактором, який змушує ворога постійно переносити ці дати.

"Бо вони влізли в цю бійню, з якої ніяк не можуть вилізти, і відправляють туди найкращі війська, фактично знищуючи їх. І це змушує їх переносити терміни наступальної операції. Тому, зокрема, Бахмутський фактор впливає на ті 10 днів, про які говорила Financial Times, і чому я сумніваюся, що росіяни щось зможуть зробити найближчим часом”, – вважає полковник.

Читайте також на "Апострофі": Ми зробимо все, щоб до осені Україна святкувала перемогу - американський політик