RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чому Путін не подужає наступ на Київ: прогноз експертів

Російському президенту Володимиру Путіну вдалося мобілізувати близько 350 тисяч осіб, проте їх усіх не можуть відправити прямо на фронт, і нового наступу на Київ глава Кремля просто не подужає.

Про це "Апострофу" розповіли військові експерти Олексій Гетьман та Петро Черник.

Для боєздатної армії потрібно мати певний резерв для ротацій і поповнення втрат, оскільки на сьогодні окупанти лише загиблими втрачають по одному батальйону на день.

Читайте також: Тисячі одиниць техніки та погано навчені солдати: як РФ готується до нового наступу

"Щоб сформувати з цих 350 тисяч мобілізованих повноцінні підрозділи, потрібна певна кількість бронетехніки та артилерії. Адже сама по собі піхота, озброєна стрілецькою зброєю, – це не потужна сила. А зараз такої кількості озброєння у росіян немає", – каже військовий експерт, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

У свою чергу військовий аналітик Петро Черник наголошує, що треба ставити питання, чи наважиться Путін ще раз піти на Київ.

"І тут відповідь однозначна: щоб піти у новий наступ на Київ таких сил та засобів, які у нього були станом на 24 лютого 2022 року, у нього немає і вже не буде", - упевнений Черник.

Рік тому Москва мала повноцінну вмотивовану, добре навчену 200-тисячну армію з авіаційним прикриттям. А зараз у ЗС РФ немає ані танків Т-72, ані танків Т-80, ані танків Т-90.

"На цю хвилину ЗСУ знищили майже 95% танкового потенціалу ворога, який був з початку повномасштабного вторгнення. І так за кожним класом техніки", - зазначив експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "За завітами Жукова: як виглядатиме великий наступ Путіна"