RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Чи буде новий наступ на Київ та Одесу: у Зеленського озвучили прогноз

Російські війська не зможуть захопити Одесу, де демонтують пам'ятники "російської величі", ні з моря, ні суходолом. Окупантам також не вистачить сил для завоювання Києва.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив під час брифінгу, що для захоплення Одеси росіянам потрібно домінувати у Чорному морі, але після застосування протикорабельних комплексів "Нептун" Україна позбавила їх такого шансу.

Щоб зайти в місто суходолом, росіянам потрібно перейти річку Дніпро, пройти Херсон і Миколаїв, проте подібна спроба окупантами вже робилася і не мала успіху.

Читайте також: За завітами Жукова: як виглядатиме великий наступ Путіна

"Завдяки мужності та обороні миколаївців, минулого разу їм це не вдалося. У Херсоні їх уже немає. Природним захистом залишається річка Дніпро зі зруйнованими мостами та переправою", - наголосив Резніков.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов у розмові з азербайджанським виданням Report висловив упевненість, що нову масштабну атаку на Київ Росія не потягне, водночас запевнивши, що Україна готова до можливого нового наступу.

"Вони не мають сил для захоплення Києва. Більше того, наше суспільство цього не допустить", - заявив Данилов, який припустив, що агресор спробує перерізати шляхи постачання військової допомоги, атакувавши західні регіони країни з Білорусі. Але Україна готова до таких сценаріїв та дасть гідну відсіч, заявив він.

Нагадаємо, що Росія готується до нового наступу на Україну - вона зібрала для цього близько 1800 танків, майже чотири тисячі бронемашин та 2700 артилерійських систем.