RU  UA

Повторюють квітень 2022 року: експерт про наступ Росії на Донбасі

Великий наступ Росії вже почався й тут потрібно розуміти, що Москва повністю повторює те, що відбувалося у квітні 2022 року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, українці довго очікували початок епічної битви за Донбас, але в результаті нанесення ураження російським військам, окупанти були неспроможні на різкий наступ потужним ударом й були змушені розтягнути початок цього наступу у часі, поступовим накопиченням сил, і введенням їх в бій.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка: боєць розповів про ситуацію

"Саме це відбувається і сьогодні", - вважає Олег Жданов.

Росіяни поступово нарощують зусилля, вводять в бій додаткові сили, і тим самим формують наступальну хвилю, вже маючи безпосередній контакт з ЗСУ.

"Дійсно, від Кремінної до Вугледару фактично цей наступ почався. Сьогодні до цієї лінії фронту приєдналося ще й Сватове, і від Сватового противник також почав спроби відновити наступальні дії в бік Куп’янська", - розповів він.

Утім, на напрямку Вугледара Сили оборони поклали еліту – найбоєздатніші частини російського угруповання військ, морську піхоту.

"І втрати були такі великі, що вже четверту добу російська сторона навіть не намагається ходити там в атаки", - зауважив Олег Жданов.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому Путін не подужає наступ на Київ.