RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Захист гірший, ніж у Т-62: як можна швидко модернізувати танки Leopard 1

Німецькі танки Leopard 1, 178 з яких приїдуть в Україну, мають недоліки: один із них – досить низький захист.

Про те, як можна швидко модернізувати та як покращити захист танка, повідомляє Defence Express.

Коли йдеться про Leopard 1, необхідно усвідомлювати, що ця машина має досить низький захист. Навіть у лобовій проекції в базовій версії він складає всього до 70 мм і це нижче за показник навіть Т-62.

Читайте також: У танків "Leopard 1" є недолік: ізраїльський офіцер вказав на важливий для ЗСУ нюанс

Водночас у Канаді оновили цей танк у версії Leopard 1C2 для участі у бойових діях в Афганістані – він отримав додатковий комплект бронювання MEXAS-M із комбінованими композитними елементами від німецької компанії IBD Deisenroth Engineering. Ця броня належить до типу NERA – пасивного захисту проти кумулятивних боєприпасів.

Цей комплект встановлюється на лобову частину корпусу, передню півсферу башти та бічної проекції, а також маску гармати. Вона підвищила стійкість машини проти кумулятивних боєприпасів та трохи підвищила захист від кінетичних снарядів.

Крім цього, на танк можна встановити сенсори лазерного опромінення, які дозволять попереджати екіпаж з приводу загрози використанням противником ПТРК або боєприпасів з напівактивним лазерним наведенням.

Нагадаємо, що військовий аналітик та волонтер Павло Нарожний вказав на те, що у танка Leopard 1 тонка броня і відносно слабка гармата, і він мало чим відрізняється від Т-72.