RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Долетелі" лише 10 ракет із 71: з'явилися подробиці удару по Україні 10 лютого

Протягом 10 лютого російське окупаційне військо здійснило два масованих ракетних ударів по території України з використанням 71 ракети. Завдяки успішній роботі протиповітряної оборони було збито 61 ворожу ракету.

Про це повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

Цього разу ворог знову націлився на об'єкти критичної інфраструктури України, щоб залишити українців без світла, води й тепла, однак українські захисники, зокрема з підрозділів ППО, не дали ворогу шансу здійснили бажане.

Читайте також: Ракетний удар по Україні 10 лютого: усі подробиці

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів-камікадзе "Shahed-136/131", про які повідомляли раніше!" - написали в пресслужбі ПС ЗСУ.

Щодо "прильотів" інформація наразі уточнюється, однак відомо, що на Дніпропетровщині російська ракета впала в полі, а на Львівщині впала поблизу автобусної зупинки й не вибухнула, тобто частина ракет, які не збили, не досягли цілі.

Російські окупанти запускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська по Україні вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс. Крім того, країна-терористка РФ використала крилаті ракети морського базування "Калібр" з кораблів у Чорному морі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські ракети пролетіли через Молдову й Румунію.