RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Самі винні: чому в Україні збільшили темпи роздачі повісток

Останнім часом в Україні активізувалася робота щодо роздачі повісток у місцях масового скупчення громадян. Це робиться з метою актуалізації військово-облікових даних і якби військовозобов'язані відповідально поставилися до дотримання закону, масової роздачі повісток можна було б уникнути.

Таку думку висловив заступник начальника першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Олександр Бузницький у коментарі pereiaslav.city.

За його словами, на сьогодні в Україні одним із головних завдань є важливим створення резерву і згідно із законом країни військовозобов'язані повинні негайно прибути до центрів комплектування для уточнення своїх даних. Він підкреслив, що у разі дотримання правил громадянами масової роздачі повісток можна було б уникнути.

Читайте також: Мобілізація в Україні: повістка може бути анульована у двох випадках

"Військовий обов'язок включає дотримання правил військового обліку. Це означає, що з дня оголошення мобілізації громадяни України зобов'язані добровільно з'явитися у військові частини або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки для з'ясування всіх відомостей. У зв'язку з тим, що деякі військовозобов'язані нехтують своїми. обов'язки, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не мають необхідної та актуальної інформації про них. Це суттєво ускладнює мобілізацію", — пояснив Бузницький.

Він також додав, що чоловіки повинні інформувати центри комплектування про народження дітей, зміну місця проживання та адреси.

Раніше ми публікували алгоритм дій військовозобов'язаного після отримання повістки.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.