RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Мобілізація 2023: українцям пояснили алгоритм дій після отримання повістки

Громадянам, які на тлі мобілізації в Україні отримали повістки, розповіли про алгоритм подальших дій.

Про це повідомив керівник Львівського обласного центру комплектування та соцпідтримки полковник Олександр Тіщенко, пише "Львівська хвиля".

Читайте також: Загальна мобілізація: кого можуть призвати у 2023 році

За його словами, військовозобов'язані, які мають на руках повістки, повинні з'явитися у військкомат. Там повістку необхідно показати, після чого громадянина відправлять на медичну комісію, де перевірять, чи придатний до служби.

"Ти проходиш медичну комісію. Якщо ти придатний до служби, тебе запитують чи в тебе є обставини сімейні, чи ти ніде не вчишся. Якщо ти вчишся, ти приносиш довідку, але медогляд ти все рівно проходиш, бо мають визначити твою придатність", - наголосив військовий.

При цьому він визнав, що зараз існує чимало спірних питань щодо поняття "непридатний".

"От кажуть "чому мене викликали, бо я непридатний". Ну звідки ми знаєм, що ти непридатний, якщо ти не проходив військову комісію", - додав Олександр Тіщенко.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, кого забирають насамперед і скільки часу навчають.