RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

США зробили заяву про плани нового наступу росіян

Росія використовує зимовий період, щоб спробувати виснажити українців та відновити власні сили, переозброїтися та поповнити кількість особового складу, щоб навесні бути готовою до нового наступу на українські території.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

"Ми бачимо, що росіяни продовжують проводити наступальні дії на Донбасі. Бойові дії навколо Бахмута залишаються жорстокими, навіть зараз, коли ми з вами тут розмовляємо", - констатував він.

Поряд із цим Росія не припиняє обстрілювати мирну інфраструктуру України крилатими ракетами та прагне ускладнити життя українцям.

Читайте також: За завітами Жукова: як виглядатиме великий наступ Путіна

Кірбі наголосив, що за оцінками США, Путін використовує зиму, щоб поповнити запаси, провізію, переозброїти сили, поповнити особовий склад та відновити наступальні операції навесні.

Тому США та інші країни-союзники та партнери останнім часом збільшили постачання військової допомоги в Україну. Вона дає складніші бойові здатності ведення боїв на відкритій місцевості. Кірбі зазначив, що це необхідно "щоб допомогти їм (українцям – "Апостроф") підготуватися до того, що росіяни можуть планувати навесні". Він додав, що, ймовірно, бої стануть більш жорстокими, коли погодні умови покращаться.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки військової техніки зібрала Росія для нового наступу на Україну.