RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чому Росія не розпочне ядерну війну проти України: екс-депутат Держдуми дав детальну відповідь

Президент Росії Путін не перестає намагатися налякати світ застосуванням ядерної зброї, проте все це - блеф. Ядерної війни не буде, а всі розмови та погрози з боку Росії – це лише реакція на західну допомогу Україні.

Про це заявив російський політолог, екс-депутат Держдуми Сергій Марков.

За його словами, заяви про застосування ядерної зброї почали звучати після того, як Захід почав активно слати в Україну озброєння.

"У якийсь момент наші побоялися, що Захід почне посилати в Україну свої підрозділи. І щоб вони не посилали, щоб їх налякати, почалися якісь розмови про ядерну зброю. Це було ще влітку. Після цього Захід мав багато всяких нарад, де погодилися, що нібито Росія може застосувати тактичну ядерну зброю, щоб зупинити українську армію, яка активно наступатиме. Тому була сформована програма, як Захід відповідатиме на застосування Росією ТЯО", - пояснив Марков.

За його словами, ця відповідь, яка була доведена до керівництва Росії, полягає в тому, що Захід починає закривати небо над Україною. А також у разі застосування ядерної зброї буде удар по російських військах на території України та всьому ланцюжку, який застосовує тактичну ядерну зброю – від штабу до точок переміщення й удар по кораблях ЧФ.

Читайте також: Екс-нардеп запропонував ударити "ядеркою" по жінкам та дітям в Україні: відео

"Тобто з усіх тих озброєнь, які можуть нести тактичний ядерний заряд – і на території України, і на території РФ. Крім того, РФ має бути виключена з Ради безпеки ООН, щоб поліція їх навіть не пускала на засідання, і тоді буде ухвалено рішення Радбезу про всеосяжні санкції проти Росії. Жорстко натиснути на всі країни, щоб вони натиснули санкціями на Росію", - зазначив Марков.

Він додав, що якщо Росія застосує ядерну зброю, всі неядерні країни повинні будуть обуритися тим, що ядерна Росія застосувала ядерну зброю проти неядерної України і приєднається до санкцій.

"Але ми не застосували ядерну зброю. Більш того, ми зрозуміли, що помилилися, і здали назад", - констатував Марков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітики Інституту вивчення війни оцінили ймовірність ядерного удару по Україні.