RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Поки одні воюють, інші мають готуватися: чому в Україні посилили мобілізацію

В Україні продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію до 20 травня, а повістки почали вручати військовозобов'язаним українцям все частіше. Для цього є одна важлива обставина - потрібно навчати людей використовувати нову військову техніку, яку отримують ЗСУ від союзників.

Про це розповів майор ЗСУ Олександр Мельничук в Управлінні стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

"Ми всі радіємо тому, що колективний Захід постачає нам нові зразки озброєння. Зараз – танки. Говоримо про літаки, засоби ППО, різні інші. Відповідно, треба навчати людей, які на них будуть виконувати бойові завдання", - пояснив він.

Читайте також: Щонайменше три батальйони: Резніков розповів, коли і скільки танків Leopard отримає Україна

За його словами, доки одні воюють, інші - повинні готуватися до викоритання нової техніки. До того ж Європа розширює можливості для військової підготовки українців, збільшуючи ліміти на кількість особового складу, який вони можуть навчати.

Військовослужбовці, які вже перебувають на фронті, не мають змоги відлучатися від служби для проходження кількамісячного навчання на новій техніці, тому мобілізують інших військовозобов'язаних.

Тим часом в Україні за останній час уже сформувати три бригади, які здатні стати на захист країни від російських окупантів.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядають нові повістки із запрошенням до військкомату.