RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українцям почали видавати нові повістки до військкомату: як вони виглядають - фото

Уже майже рік триває повномасштабна війна з російськими окупантами та діє режим загальної мобілізації. З початку року військовозобов'язаним почали видавати повістки нового зразка.

Про те, чи можна відмовитися від повістки старого зразка, розповів адвокат Роман Симутін, пише Telegraf.

За словами юриста, форма повістки не має значення. Отримавши "запрошення" у військкомат хоч старого, хоч нового зразка чоловік зобов'язаний туди прийти у встановлений термін.

Повістка нового зразку:

Симутін наголосив, що якщо повістка була вручена, а військовозобов'язаний не прийшов, то уповноважені особи зможуть довести, що людина не з'явилася і мала намір для неявки.

Читайте також: "Не всі це роблять": Резніков розповів, чому почастішали випадки вручення повісток на вулиці

Важливо також знати, що саму повістку після отримання не можна оскаржити у суді. Щодо цього є відповідне рішення Верховного суду.

Як раніше розповідав "Апостроф", повістки військовозобов'язаним можуть видавати будь-де, але вони мають бути оформлені належним чином.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.