RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

На Стрітення вони мають особливу силу: тексти головних молитов на свято

Щороку 15 лютого християни східного обряду відзначають велике церковне свято – Стрітення Господнє. Цього дня читаються особливі молитви.

"Апостроф" публікує головні молитви на Стрітення.

Цього дня віряни згадують зустріч святого Симеона з маленьким Ісусом, якому виповнилося 40 днів. Батьки принесли Його в храм для обряду обрізання, де на нього чекав Симеон.

Головна молитва, яку читають священики у храмах – Пісня Симеона Богоприїмця

Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом твоїм з миром.

бо бачили очі мої спасіння Твоє,

яке Ти приготував перед лицем усіх народів,

світло на просвітлення язичників і славу народу Твого, Ізраїль.

Тропар Стрітенню

Радій, благодатна Богородице Діво, бо з тебе засяяло Сонце правди – Христос Бог наш, що просвічує тих, що в темряві. Веселися й ти, старче праведний, ти прийняв в обійми визволителя душ наших, що дарує нам воскресіння.

Читайте також: Стрітення Господнє: історія свята та головні традиції 15 лютого

Молитва до Господа за щастя

Всевишній Ісус Христос, я благаю Тебе про моє земне щастя. Почуй молитви мої в такий світлий день, не відвернись від слів моїх, що йдуть від серця, подаруй мені і людям любов один до одного. Навчи нас, негідних рабів Твоїх, радіти кожному дню, зміцнювати віру і примножувати любов до Тебе. Дозволь отримати щастя з Твоєю допомогою, щоб кожен день був новим продовженням щасливого життя. Допоможи мені зрозуміти, що необхідно викреслити з мого життя, щоб стати щасливою людиною. Я молю Тебе про мудрість у поведінці моїй і словах моїх. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва до Богородиці за щастя

Царице Небесна, прийми молитви раба Божого (ваше ім’я). Перед Тобою, Богоматір, схиляюся і тільки Тобі можу свої таємниці відкрити. Тільки Тобі, Свята Діво, відомо все, чим живу, чим дихаю і що попросити хочу. Моє серце просить свободи, наповнення, йому важко без щастя і підтримки Твоєї. Благаю Тебе, висвітли мій шлях до щастя швидкого, яке своїм світлом осяє все моє життя. Не покидай мене, Божа Мати. Я навіки славитиму ім’я Твоє.

Раніше "Апостроф" публікував яскраві листівки та короткі привітання на Стрітення Господнє.