RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чи готовий Путін завдати ядерного удару: генерал Ходжес зробив заяву

Російські війська вперше з часів "Холодної війни" розпочали виведення в Балтійське море кораблів з тактичною ядерною зброєю, але навряд чи Москва наважиться здійснити ядерний удар.

Таку думку у розмові з "Настоящим временем" висловив екс-командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

За його словами, Сполучені Штати занадто переоцінили ризики ескалації з боку Росії з використанням ядерної зброї й через це Білий дім та Пентагон приймали рішення про постачання озброєння Києву поступово, замість того щоб сказати Україні: "Ось все, що вам потрібно, і скоро дамо ще".

Читайте також: Чому Росія не розпочне ядерну війну проти України: екс-депутат Держдуми дав детальну відповідь

"А зараз Білий дім все більш впевнений, що Росія ядерну зброю використовувати не буде. Я особисто в цьому переконаний. А Білий дім, наприклад, вже навіть не проти ударів української армії по російських об'єктах в Криму", - зазначає екс-військовий.

Штати дали ясно зрозуміти Кремлю, що наслідки застосування ядерної зброї будуть катастрофічними для РФ, й Китай також закликав Москву не робити цього.

Ходжес підозрює, що Володимир Путін все ж дослухався до попереджень цих країн.

думаю, що Путін — це зло, але він не божевільний, і він не самогубець. Згадайте, як під час пандемії він сидів за столом в десяти метрах від найближчих радників. Це не схоже на людину, яка жити не хоче", — резюмував Ходжес.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітики Інституту вивчення війни оцінили ймовірність ядерного удару по Україні.