RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Колаборант у рясі: За сотню захисників Україна віддала Росії "священнослужителя" УПЦ МП

Для того, щоб повернути з полону сто українських захисників, Україна віддала Російській Федерації "колаборанта в рясі", священнослужителя УПЦ МП. Раніше його засудили до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це розповів в ефірі телемарафону представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

Читайте також: Майже рік у полоні: окупанти відпустили першого заступника мера Енергодару

"Вчора, щоб повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою було передано одного колаборанта, так званого священнослужителя Московського патріархату, який сприяв окупантам, він зливав різну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори". РФ запитала, Україна не стала заперечувати, він сам був лише за це допомогло повернути наших захисників додому", – розповів він, додавши, що ця робота триватиме.

Видання "Українська правда" розповіло про те, що "колаборант у рясі" - це настоятель Свято-Казанського приходу Горлівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) у смт Ярова Лиманської громади Донецької області Микола Зірка. Його засудили до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення Україна повернула понад 1,7 тис українців з полону окупантів, включаючи 116 4 лютого, що повернулися додому, серед яких є захисники Маріуполя, партизани з Херсона і снайпери з Бахмутського напрямку. Ще близько 3 тис українських військових досі перебувають у полоні ворога.