RU  UA

Один із елементів тиску на Росію: політолог про результати конференції у Мюнхені

Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на Мюнхенській безпековій конференції, порівнявши нашу країну з Давидом, а Росію - з Голіафом й на таких заходах, не ухвалюються рішення про постачання зброї або якісь інші моменти, принаймні, у відкритій їх частині.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Олег Лісний.

Утім, за його словами, це є майданчиком, який "визначає вектори".

Читайте також: "Зараз не той час": Макрон про ймовірність діалогу з Путіним

Він нагадав, що Володимир Путін ще у 2007 році саме на цій конференції визначив, що буде далі, окресливши бажання Росії повернути собі статус супердержави.

"Так от зараз Зеленський визначає, що буде далі з Росією", - зауважив політолог.

"Бачите, як буває – монета має дві сторони, і от зараз ця монета упала на путінську сторону, і це дуже мене тішить, тому що світ починає тверезіти і усвідомлювати, що загравати з диктатором, який має ядерну кнопку, - це не варіант. Треба щось з ним робити", - розповів Олег Лісний.

Він наголосив, що зараз є показовим, що усвідомлення країн Заходу починається з президента України й українське питання є основним й буде одним з елементів міжнародного тиску на Росію.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський та брат загиблого на Донбасі воїна виступили на головній спортивній події року.