RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Окупанти не припиняють обстрілів України: зведення Генштабу за 17 лютого

Російські окупанти протягом доби, 17 лютого, знову завдавали ракетні та авіаційні удари по території нашої країни. Зокрема, обстріляли Харківщину.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Гинуть і "вагнери", і десант: боєць ЗСУ про втрати Росії на Донбасі

Так, росіяни завдали шість ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Куп’янська Харківської області, пошкодивши три приватні будинки та одну багатоповерхівку.Також здійснили 10 авіаударів та стільки ж здійснили обстрілів з РСЗВ.

Загроза завдання подальших ударів - висока.

Ключові зусилля противника зосереджені на наступах на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. При цьому росіяни зазначають великих втрат у живій силі.

Українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження окупантів та військової техніки, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено. На полігонах білорусі триває підготовка підрозділів російських військ. Противник обстрілює з мінометів та артилерії позиції підрозділів та населені пункти на кордоні. Обстріляли н. п. Колос Чернігівської області; Мефедівка, Бачівськ, Харківка, Заруцьке, Партизанське, Бояро-Лежачі, Атинське, Олексіївка та Грабовське Сумської області, а також Ветеринарне, Стрілеча, Веселе, Борисівка, Гатище, Вовчанськ, Тихе, Охрімівка, Нестерне та Обухівка на Харківської області.

Куп’янський та Лиманський напрямки: ворог обстріляв н. п. Гряниківка, Кучерівка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині та Федорівка і Роздолівка Донецької області. Росіяни завдали авіаударів біля Крохмального, Берестового, Стельмахівки, Діброви, Серебрянського лісництва, Білогорівки, Спірного.

Бахмутський напрямок: обстріляли 15 районів н. п. (зокрема, Веселе, Васюківка, Залізнянське, Добово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк Донецької області). Завдали авіаудару біля Берхівки.

Авдіївський та Шахтарський напрямок: вогонь відкривали по 17 н. п. Серед них - Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне на Донеччині.

Запорізький напрямок: обстріляли 20 н.п. Зокрема, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області. Авіаудари завдали по н. п. Мала Токмачка та Новоданилівка.

Херсонський напрямок: артилерійський вогонь відкрили по передмістю та самому Херсону, а також по 25 н.п. (Гаврилівка, Дудчани, Берислав, Веселе, Козацьке, Іванівка, Інженерне, Дніпровське, Берегове та Велетенське).

У Каланчаку на Херсонщині окупанти облаштували Центральну районну лікарню під військовий шпиталь та привезли 36 ліквідованих та 18 вояк.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, загалом за добу було ліквідовано понад 800 росіян.