RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Виживають не всі: які квіти краще вирощувати на кухні

Кімнатні рослини за умов правильного догляду милують око, вони доречні всюди, але на кухні можуть вижити лише деякі.

"Апостроф" розповідає, які рослини можуть жити на кухні.

Квіти на кухні піддаються перепадам рівня вологості та температури. Крім того, забрудненість повітря там вища, і не всі рослини здатні витримати такі умови.

Які рослини добре почуваються на кухні

Пеларгонія (герань). Важливо, щоб горщик з квіткою стояв на підвіконні, або на стільниці поруч із вікном, адже їй необхідно добре освітлення.

Каланхое Блосфельда. Ця рослина з яскравими квітами прикрасить будь-яку кухню. Її можна розмістити навіть у затінених місцях, де інші рослини почуваються не дуже добре. Однак для підтримки декоративності каланхое потребує прохолодної зимівлі, тому на кілька місяців його потрібно виносити в прохолодніше приміщення.

Читайте также: 6 простих способів врятувати кімнатні рослини, якими користуються досвідчені квітникарі

Хлорофітум. Найзнаменитіший "очисник" повітря не вимагає яскравого освітлення, тому його можна розмістити далеко від вікна. Також він добре переносить протяги і перепади температур. Особливу декоративність хлорофітуму надають розетки, що звисають на довгих пагонах, але для цього рослині потрібно більше місця.

Циперус. Проста болотна рослина в інтер'єрі виглядає досить екзотично, та любить підвищену вологість. Циперус добре адаптується до різних умов освітленості (без розміщення під прямим сонячним світлом), але не переносить надмірного підвищення температури.

Товстянки. Перепади температури не лякають цю рослину, вона також не вимоглива до рівня освітлення. Проте деякі види товстянок містять у листі токсичні речовини, якщо в будинку є домашні тварини або маленькі діти, від цих рослин краще відмовитися.

Раніше "Апостроф" розповідав, які шість кімнатних рослин можуть бути небезпечні для людей похилого віку.