Лайм

Майонез, банани та яєчна шкаралупа: які продукти стануть гарним добривом для кімнатних рослин

Прислухайтеся до порад експерта

Досвідчені квітникарі з успіхом використовують продуктові відходи та прянощі для добрива кімнатних рослин. Водою після промивання круп підживлюють квіти, а за допомогою кориці позбавляються плісняви та грибка. Однак це далеко не всі продукти харчування, які можуть стати органічними добривами. Експерт із кімнатних рослин Фіона Дженкінс розповіла виданню Express, як зберегти здоров'я рослин, використовуючи майонез, банани, яєчну шкаралупу та чайне листя.

Майонез

Якщо листя вашої кімнатної рослини виглядає тьмяним і ви хочете повернути їм природний блиск, спробуйте обробити їх майонезом. Візьміть кухонну серветку, нанесіть невелику кількість майонезу та натріть листя.

"Однак важливо не використати надто багато майонезу, інакше він може залишити осад, який може закупорити пори листя", - попередила Фіона.

Фото: Getty Images

Яєчна шкаралупа

Додавання яєчної шкаралупи в ґрунт ваших кімнатних рослин - це швидкий і простий спосіб підживити їх кальцієм. Для цього просто подрібніть яєчну шкаралупу до дрібного стану. Якщо ви плануєте пересадити рослину, змішайте порошок із шкаралупи із ґрунтом. Якщо не плануєте пересадку, просто розкладіть яєчну шкаралупу на ґрунті навколо рослини.

Читайте також: Експерт назвав 4 кімнатні рослини, які поглинають конденсат і допомагають боротися з пліснявою.

Бананова шкірка

Якщо ви хочете удобрювати свої рослини під час поливу, спробуйте зробити органічний засіб зі шкірки банана. Експерт рекомендує після того, як з'їли банан, помістити шкірку в банку з водою і залишити на 24 години. Використовуйте бананову воду для підживлення рослин. Бананова шкірка містить калій, фосфор і кальцій, які зроблять квіти міцнішими та здоровішими, а також відлякають шкідників.

Фото: Getty Images

Картопляна вода

За словами Дженкінс, вода, яка залишається після варіння картоплі, містить багато калію, а також фосфору та магнію, які допомагають кімнатним рослинам рости.

"Просто дайте воді охолонути, перш ніж використовувати її для поливу рослин. Будьте обережні, щоб не використовувати картопляну воду, в якій є сіль, оскільки це може завдати шкоди вашим рослинам і перешкодити корінням вбирати воду", - наголосила експерт.

Чайне листя

Листя чаю збагачене азотом, який допомагає рослинам рости і розвиватися. Через те, що чай містить дубильну кислоту, використовувати чай як добрива слід лише на рослинах з кислим ґрунтом, таких як павутинні рослини та фікуси.

Експерт рекомендує помістити в заварник два пакетики чаю та залишити на ніч. Охолодженим розчином можна поливати рослини.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ