RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Калібрів" залишилося мало: в ОК "Південь" повідомили про ситуацію в Чорному морі

У російських окупантів залишилося небагато ракет у Чорному морі, проте вони завжди мають напоготові високоточну зброю для конкретних цілей.

Про це повідомила очільниця пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

Вранці 19 лютого вороже корабельне угрупування в Чорному морі складає дев'ять одиниць, серед яких є ракетоносії: підводний і надводний. Їхній загальний залп може складати вісім ракет, проте окупанти мають ще інші ракетоносії в пунктах базування.

Читайте також: Послабити контроль Росії у Чорному морі: капітан розповів, чи можемо ми отримати кораблі від Заходу

"Ми спостерігаємо невпевненість ворога у кількості ракет. Вони намагаються підвозити запаси "Калібрів" у Севастополь, оскільки їм вже їх не вистачає", - пояснила Гуменюк.

Зараз окупаційне військо РФ не надто інтенсивно поповнює запаси ракет, оскільки виробництво цієї зброї серйозно постраждало від впливу санкцій.

"Це говорить про те, що швидкість відновлення запасу не така, як вони б хотіли. Однак ми бачили загальну оцінку експертів, що кількість "Калібрів" у них залишилась на рівні близько 20%. Це критично низький рівень запасу. Але ми розуміємо, що вони можуть використовувати якісь додаткові ракети", – наголосила очільниця пресцентру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Росії зупиняють виробництво ракет "Калібр". Журналіст продемонстрував цікавий документ.