RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія знову запустила ракети по Україні: що відомо

Влада попереджає про небезпеку масованої ракетної атаки 24 лютого, але вже з ранку в суботу, 18 лютого, в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. Зафіксовано пуски ракет тактовною авіацією та з акваторії Чорного моря.

"Апостроф" розповідає, що відомо станом на зараз.

Як пишуть моніторингові групи, зафіксовано рух двох цілей від Миколаєва у напрямку Вінницької області (за вектором захід України). Тип ракет невідомий. Крім того, є активність тактичної авіації Росії над Азовським морем.

Можливо, працюють прифронтовими територіями Запорізької області. Перша група ракет рухається у напрямку Дніпропетровщини. Друга – на захід України через Вінницьку область. Точна кількість невідома.

Читайте також: Росія посилила повітряну розвідку: у ЗСУ оцінили загрозу нових ракетних ударів

Станом на 9:15 повітряну тривогу оголошено по всій Україні крім Сумської, Полтавської та Харківської областей.

Шість ракет "Калібр" вже у повітряному просторі України, повідомив начальник Харківського гарнізону Мельник.

"Увага, з району Феодосії був зафіксований пуск 6 ракет "Калібр". Зараз вони вже на території України і прямують на захід! Будьте уважні і знаходитесь в укриттях. ППО вже відпрацьовує цілі", - попередив він.

Повідомляється про вибухи у Хмельницькому. За попередніми даними - робота ППО. Проте, на жаль, повідомляється, що є й влучання.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім опублікував частину збитої ракети.

Як повідомили у Telegram-каналі Повітряних сил України, станом на 10:44 18 лютого російські окупанти випустили по Україні чотири крилаті ракети "Калібр" із акваторії Чорного моря.

"Дві ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони. Загроза ракетних атак залишається!", йдеться у повідомленні.

Як розповідав "Апостроф", Росія була змушена модернізувати один із видів крилатих ракет, але вони дуже неточні.