RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ЗСУ отримають від США рідкісну версію Bradley: фото та характеристики унікальної техніки

У боєприпасний пакет допомоги від Сполучених Штатів Америки потрапили дуже специфічні М7 Bradley BFIST, призначені для ведення далекобійного високоточного вогню. У самих американців дуже обмежена кількість цих унікальних машин.

Про це повідомляє DEFENSE EXPRESS.

Читайте також: Їдуть до України? БМП Bradley помітили у Польщі, відео

Поки що офіційно детально не розкритий новий пакет допомоги американців, оголошений у понеділок головою Білого дому Джо Байденом, повинен включати озброєння на 0,5 мільярда доларів.

Відразу кілька джерел озвучили ту саму номенклатуру військової техніки, яка може входити в новий пакет "боєприпасної" допомоги. Корреспондентка Bloomberg розповіла про те, що пакет у розмірі 460 мільйонів дол складається з боєприпасів, БМП Bradley, радарів повітряного огляду та ПТРК Javelin.

У свою чергу журналіст "Голосу Америки" назвав також кількість озброєння, яку мають отримати українські військові. Так, Україна має отримати від США чотири Bradley у версії Fire Support Team, чотири РЛС, 2000 протитанкових ракет та боєприпаси у калібрі 120- та 155-мм. Також американці передадуть ракети HIMARS.

Нагадаємо, Bradley - легкоброньована техніка, яка є основою сучасного бою, що швидко змінюється. Вони здатні знищувати важку бронетехніку ворога. Під час "Бурі у пустелі" вони знищили більше танків, ніж "Абрамси". Це – якісна зброя проти танків РФ. М7 Bradley BFIST була створена в 90-і роки на базі M2A2 Bradley ODS і відрізняється цілою низкою особливостей. Зокрема, на ній немає ПТРК TOW, замість якого встановили лазерний далекомір-підсвітник та систему виявлення цілей. З її допомогою можна працювати на відстані двадцять кілометрів.

Також Bradley має систему позиціювання на основі супутникової навігації та інерційної системи і разом з лазерним далекоміром дає можливість якомога точніше визначати координати цілі та передавати їх для ураження артилерією. Також ця унікальна машина може підсвічувати цілі для ударів боєприпасами із лазерною системою наведення.

Головне завдання М7 Bradley BFIST полягає у наведенні артилерії у бойових порядках, а не у транспортуванні бійців та їх вогневій підтримці.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у США показали відправку в Україну "вбивць танків".