RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Легкої прогулянки ніхто нікому не дасть: у ЗСУ оцінили ймовірність авіанальоту в Україну

Перед роковинами повномасштабної війни, розв'язаної Москвою у лютому 2022 року, росіяни посилили психологічний тиск на українців. Це ворожа ІПСО.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi).

Читайте також: Загроза ракетних ударів 23-24 лютого: влада зробила важливе звернення до всіх шкіл

Там повідомили, що зараз у соцмережах поширюється все більше інформації від "куми-журналістки" чи "знайомих із СБУ" про те, що 22-24 лютого окупанти завдадуть найпотужнішого масованого удару за весь час війни.

"Таку ІПСО ворог завжди запускає перед важливими датами - ми проходили це до 9 травня і 24 серпня. У РФ стежать за датами і люблять "вітати" українців ракетами, так що ймовірність масованої атаки справді існує", - розповіли у Spravdi, додавши, що наративи про "удар небаченої сили" - лише страшилки.

Це розраховано на те, щоб викликати паніку серед українців, тим більше коли йдеться про удар авіацією.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що угруповання, яке знаходилося на російських аеропортах до початку повномасштабної агресії, залишається в тій самій кількості.

"Казати, що буде якась масована атака на Київ сотнями літаків – цього не буде. Навіть на початку агресії ворог використав з десяток літаків на певному напрямку: полетіли, удар здійснили, втратили кілька літаків, полетіли назад”, – розповів він.

Ігнат також розповів про те, українська ППО посилена такими системами як Iris-T та NASAMS, а надалі очікуються постачання інших засобів оборони неба.

"Легкої прогулянки в українському небі ніхто нікому не дасть", - пообіцяв він.

Українців закликали вірити ЗСУ та не вестись на неперевірені "вкидання", покликані викликати у населення паніку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов розповів, чи готова Україна дати відсіч масованій російській атаці на річницю війни.