RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Загроза ракетних ударів 23-24 лютого: влада зробила важливе звернення до всіх шкіл

Деякі українські школи 22-24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни, переводять на дистанційне навчання через загрозу обстрілу російськими окупантами. У Міносвіти рекомендують усім школам у ці дні перейти на "дистанційку".

Про це у своєму Telegram-каналі написав Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Він наголосив, що росіяни нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон на застосування зброї. Станом на 21 лютого окупанти пошкодили 3 128 навчальних закладів, з яких 441 – повністю зруйновано. Від рук окупанта загинула 461 дитина, а 926 отримали поранення.

Читайте також: Не одна, а три хвилі ракет: у Зеленського попередили українців про небезпеку 24 лютого

"З метою забезпечення життя та здоров'я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку війни Росії проти України, звернувся до начальників обласних та Київської міської військових адміністрацій, керівників навчальних закладів з рекомендацією з 22 по 24 лютого 2023 року організувати освітній процес у навчальних закладах у дистанційному форматі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, чи готова Україна дати відсіч масованій російській атаці на річницю війни.