RU  UA

Зайде до 400 тисяч росіян, але вони швидко "здуються": військовий дав прогноз контрнаступу ЗСУ

У річницю початку повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2023 року, російські окупанти можуть вдарити по території всієї країни або посилити атаки на фронті. У найближчі тиждень-два на територію нашої країни зайдуть близько 400 тисяч російських військ, а в березні ЗСУ підуть у контрнаступ.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

"Однозначно видно певну кількість військ, яку зараз зібрано росіянами за останній місяць і вони тут же вступають у бій і виконують одразу бойові завдання. Звичайно, є резерви. Резерви чекають якогось прориву в якомусь місці фронту. Але вони поки що не підключаються тому що немає як такого руху "куди". А загальний напрямок тиску росіян зрозумілий. Донецький фронт: Вугледар, Авдіївка та Бахмут. Луганський фронт: Куп'янськ, Кремінна та Білогорівка. Запорізький фронт: Оріхове та Гуляйполе", - зазначив він.

За словами Світана, по цих точках росіяни і продовжуватимуть тиснути, доки або не сточаться повністю, або не протиснуть певну кількість кілометрів і туди будуть підтягнуті вже резерви для утримання тих позицій, на які вони можуть вийти. Підключиться однозначно авіація, але знову ж таки, не масштабно.

Читайте також: Останній штурм: на що ще спроможні армії Путіна

"Це буде армійська авіація, яка підтримує наступаючі війська при виконанні бойових завдань. У найближчий тиждень-два, після повного заходу російських військ, а їх близько 400 тисяч буде на нашій території, так розвиватиметься ситуація. Потім вони вийдуть на плато, яке буде триватиме протягом тижнів – максимум місяця. Навряд чи їх вистачить на цілий березень, вони здуються раніше", - прогнозує експерт.

Роман Світан вважає, що вже у березні українські сили на протиході підуть у зворотний бік: реверсивний рух фронту, або вже наступальні дії, які є у планах нашого Генштабу.

Раніше "Апостроф" публікував думку аналітиків ISW, які вважають, що для збільшення масштабу або інтенсивності атак росіянам не вистачає резервів.