RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Повістки в Україні видаватимуть по-новому: що має знати військовозобов'язаний

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами та загальна мобілізація, повістку в Україні можуть вручити в будь-якому місці. При цьому військкомати хочуть оснастити своїх співробітників бодікамерами для фіксації вручення повісток військовозобов'язаним.

Про це повідомила керівник прес-центру ОК Південь Наталія Гуменюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За її словами, такими камерами хочуть оснастити всі групи, щоб у разі виникнення непорозумінь під час вручення повістки можна було об'єктивно оцінити ситуацію.

Читайте також: У яких випадках можна відмовитися від вручення повістки: є три причини

Водночас, за словами Гуменюк, випадки насильницького вручення повісток громадянам України на вулицях не є настільки системними, "як їх намагаються подати".

Як повідомляв "Апостроф", навіть під час загальної мобілізації в умовах військового стану вручати повістки громадянам не мають права представники поліції, ЗСУ та тероборони, а також незаконно вручати її в іншому регіоні, відмінному від того, де зареєстрований військовозобов'язаний.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.