RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Латвійський депутат відправив делегацію РФ в ОБСЄ за російським кораблем: відео

Під час засідання парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні стався гучний інцидент. Латвійський депутат під час виступу повторив відому фразу українського прикордонника про "російський військовий корабель".

Відео, з виступом депутата, шириться у мережі.

Читайте також: Україна офіційно ініціює виключення Росії з Ради безпеки ООН

Відомо, що 23 лютого в австрійській столиці відбувається зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ. Зокрема, була присутня і російська делегація.

Голова комісії Сейму Латвії із закордонних справ Ріхард Колс, виступаючи, розкритикував присутність делегації у залі, адже росіяни перебувають під санкціями. Під кінець своєї емоційної промови він російською мовою послав делегацію у напрямку "російського корабля".

Керівник делегації РФ Петро Толстой на це сказав, що вони мають право перебувати на сесії, тоді як усі незгодні можуть вийти із залу. На його словах зал дійсно почали залишати члени інших делегацій.

У Росії поки не відреагували на інцидент.

Обережно! На відео присутня ненормативна лексика.

Нагадаємо, у Міжнародній федерації журналістів (IFJ) ухвалили рішення про призупинення діяльності Спілки журналістів Росії. Причиною називають діяльність після російського військового вторгнення в Україну та роль РФ на анексованих територіях