RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти посилюють тиск на простих українців: зведення Генштабу за 25 лютого

Російські окупанти протягом доби, 25 лютого, завдали шість ракетних та п'ять авіаційних ударів по території нашої країни. Постраждали населені пункти та мирні жителі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: "Тривожний" рік: названо регіони України, де найчастіше звучала сирена - інфографіка

За цими даними, ворог здійснив також близько 10 обстрілів з РСЗВ. Загроза завдання подальших ударів - висока.

Українська авіація завдала чотири удари по районах зосередження окупантів та військової техніки.

Ракетні війська та артилерія вразили два райони зосередження живої сили противника, радіолокаційну станцію, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено. Обстріляли н.п. Стукалівка, Павлівка, Гиріне і Катеринівка Сумської області, а також Стариця, Вовчанськ, Огірцеве та Бологівка Харківської області. В районах Ветеренарного та Рубіжного окупанти завдали авіаударів.

Куп’янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи біля н. п. Масютівка, Невське, Білогорівка, Спірне, Федорівка, а також в районі Серебрянського лісництва. Стріляв по районах Новомлинська, Дворічної, Гряниківки, Куп’янська, Кислівки, Берестового Харківської області та Макіївки, Невського, Діброви і Білогорівки на Луганщині. Біля Гряниківки та Спірного вдарив з авіації.

Бахмутський напрямок: росіяни здійснили безуспішні наступи поблизу н. п. Оріхово-Василівка, Берхівка, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріляли 18 н.п. Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський та Шахтарський напрямок: зафіксований безуспішний наступ поблизу н. п. Авдіївка, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка. Обстріляли райони Авдіївки, Водяного, Гострого, Георгіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара та Пречистівки Донецької області.

Запорізький напрямок: обстріляли 12 н.п. Времівка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я та Кам’янська Запорізької області; Марганець та Нікополь Дніпропетровської області.

Херсонський напрямок: артилерійський вогонь відкрили по н. п. Новоберислав Херсонської області та Херсону.

В окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей росіяни посилюють тиск на мирних жителів. Там проводять обшуки помешкань. Зокрема, у місті Василівка Запорізької області росіяни влаштували катівню, де утримують громадян, які підтримують Україну.

"Усі підрозділи так званих "силових структур" Донецької області з 1 березня 2023 року переходять на функціонування за російським законодавством. В зв’язку з цим, анонсовано звільнення військовослужбовців 1 армійського корпусу (Горлівка), які досягнули граничних термінів перебування на військовій службі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сполучені Штати можуть розглянути можливість передачі Україні озброєння не тільки для перемоги в повномасштабній війні, а ще й для подальшого стримування країни-агресорки Росії.