RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У військовозобов'язаних є вибір: у якому разі можна самому визначити, куди тебе призвуть

Українці під час загальної мобілізації мають шанс на отримання кращих умов навчання та проходження служби.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Зокрема, експерти під час загальної мобілізації рекомендують громадянам проявляти ініціативу та самостійно приходити до територіальних центрів комплектування.

Читайте також: Відправка мобілізованих на передову: влада готує важливі зміни

У такому випадку військовозобов'язані отримають найкращі умови навчання та проходження служби. Якщо громадянин вступає до лав армії по повістках та мобілізації - він не зможе самостійно вибрати підрозділ, в якому йому служити.

"А якщо ти сам підписуєш контракт, то ти можеш обрати конкретну бригаду та військову частину. Тобто можна не чекати, поки тобі дадуть повістку. Добровольців дуже цінують і забирають із руками та ногами", - пояснив "Апострофу" екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Зупинимо окупанта там, поки він не увірвався до нас: чому українцям не варто уникати мобілізації