RU  UA

Вибух на аеродромі у Білорусі: військовий розповів, наскільки це важливо для України

У результаті серії атак на військовий аеродром у Мачулищах (Білорусь) був пошкоджений літак ДРЛО А-50 ВКС РФ. Фактично це "осліпило" Росію.

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов в ефірі Апостроф TV.

Він наголосив, що поки Україна нічого не визнала, вважатимемо, що знову хтось "палив у недозволеному місці".

"Що стосується вибуху, то це дуже добре - фактично осліпили Росію. Таких літаків такої модифікації у них всього шість, і не факт, що вони всі робочому стані, як у них зазвичай буває. Цей літак завдавав багато бід, набагато більше, ніж будь-який винищувач чи бомбардувальник, тому що він координував удари по Україні. Тепер він цього робити не буде, тому що, схоже, відновленню не підлягає", - зазначив Сазонов.

Читайте також: Нікуди не полетить: на аеродромі під Мінськом підірвано літак ДРЛО А-50

Він додав, що є версія, що це працювали білоруські партизани, але не виключає того, що це робота наших спецслужб.

"І Кримський міст, і вибухи в Енгельсі, і "бавовна" в інших місцях – наші спецслужби працюють дуже чітко – вже як український "Моссад". Але, як і належить гарній розвідці, за лаврами ніхто не женеться, і вони це обережно звалюють" на "бавовну", на куріння у недозволених місцях, на дії партизанів, підпільників", - пояснив політолог.

Як повідомляв "Апостроф", літак ДРЛО А-50У, який належить ВКС РФ, був атакований на аеродромі в Мачулищах двома дронами.