RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Готував диверсію біля Рівного: СБУ затримала ворожого диверсанта

У Службі безпеки повідомили про викриття диверсанта головного управління генерального штабу Збройних сил Росії (ГРУ) під час спецоперації у Рівненській області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Шоу з "диверсантами" з України: у Росії повідомляють про вибухи та стрілянину

За версією слідства, ключовим його завданням було здійснення диверсії на одному із ключових об’єктів транспортної системи у Рівному.

Російське керівництво сподівалось зірвати поставки іноземного озброєння для українських військових на східному і південному фронтах.

Чоловік 19 лютого прибув в Україну під виглядом жителя однієї з європейських країн. Під час перетину державного кордону використовував паспорт громадянина Євросоюзу.

У Рівненській області провів розвідку біля стратегічної транспортної артерії для визначення місця встановлення вибухового пристрою.

Він мав встановити вибухівку у найбільш "вразливому" місці вказаного об’єкта критичної інфраструктури для здійснення підриву. Проте СБУ знайшли й затримали на етапі підготовки вчинення диверсії.

Він має посвідку на постійне проживання в Росії і входить до агентурний апарат російської воєнної розвідки.

З 2014-го виконував завдання проти сил антитерористичної операції на сході України, вступивши до складу угруповання "оплот", а потім до так званого "батальйону хан".

"Після повномасштабного вторгнення увійшов до лав російського окупаційного угруповання "Херсон" і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках. У вересні минулого року зловмисник повернувся в Росію, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України", - додали в СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія готувала нову провокацію й стягнула до кордонів України колони військових, переодягнутих у форму ЗСУ.