RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Шоу з "диверсантами" з України: у Росії повідомляють про вибухи та стрілянину

Російські ЗМІ розповсюджують інформацію про нібито захід диверсантів на територію Брянської області, взяття мешканців села Сушани в заручники та підрив електропідстанції й газової станції.

Про це пишуть у телеграм-каналі "Baza".

За "попередніми даними" росЗМІ, близько 50 диверсантів зайшли в село Сушани Брянської області Росії з нібито жовтими пов'язками та взяли в заручники чоловіка, жінку і двох дітей. Також росіяни повідомляють, що в селі "йде бій, чути вибухи".

Читайте також: У Росії "українські партизани" влаштували диверсію на залізниці: фото та відео

У Сушанах підірвано електропідстанції та газову станцію, найімовірніше, з метою провокації.

Разом з цим російські медіа пишуть, що в селі Любєчанє, що за 20 км від Сушан, теж з'явилися диверсанти й взяли заручників у місцевому магазині. Та окрім магазина росЗМІ інформували, що "під обстріл потрапив шкільний автобус", однак, як відомо, у Клімовському районі учні навчаються дистанційно. До того ж цю інформацію спростувала брянська влада.

Водночас один із телеграм-каналів для провокації встиг поширити інформацію, що від дій диверсантів начебто постраждала дитина.

Станом на зараз відомо, що російські пропагандистські канали вже почали видаляти повідомлення про це так зване вторгнення ДРГ. Ще одна цікава деталь: жодне російське медіа не опублікувало хоча б якесь відео з місця подій, а це свідчить про провокативний і фейковий характер вищезазначеного "вторгнення диверсантів".

За словами речника Одеської ОВА Сергія Братчука, у цих провокаціях можуть бути винні бойовики з ПВК "Вагнер", які часто влаштовують подібні "шоу". Крім того, варто звернути увагу, що жодна диверсійна група не буде надягати такі розпізнавальні знаки як жовті пов'язки чи подібне.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія готувала нову провокацію й стягнула до кордонів України колони військових, переодягнутих у форму ЗСУ.