RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як заощадити на комуналці в Україні: корисні поради

Споживачі комунальних послуг, тарифи на які можуть зрости у декілька разів, мають змогу дещо заощадити при сплаті.

"Апостроф" пише, як можна трохи зекономити при платежах за ЖКП.

Скажімо, українці можуть отримати знижку від "Нафтогазу" для оплати "блакитного палива".

Читайте також: Оформлення субсидії: влада відповіла українцям на актуальне питання

Якщо встигати сплачувати за спожитий газ до 15-го числа, то нараховується знижка у розмірі 1%. Дріб'язок, звичайно, але все одно приємно. Цей "бонус" можна використати, розраховуючись вже за наступний місяць. Але варто зауважити, що сплачувати для отримання зниження ціни потрібно через платіжні системи IPay, LiqPay, Portmone, Google pay, Apple pay, ГЕРЦ або monobank. Якщо ж сплачувати через "звичайні" банки чи Укрпошту, знижка не враховуватиметься.

Також українці можуть сплачувати комуналку через власні міські сервіси. Скажімо, для киян доступний Центр комунального сервісу (ЦКС). Оплата там проводиться через додаток "Приват24", Google та Apple Pay, електронний гаманець Masterpass та Visa, а також "Картку киянина".

Трохи заощадити на сплаті комуналки можна й через платформу Portmone. Користувачі можуть активувати спеціальний пакет "місяць", який коштує 40 грн, після чого сплачувати за ЖКП одразу для двох житлових приміщень вже можна без комісії. Без цього пакету комісія становитиме 1%, але не менше 3 грн з одного платежу.

Громадяни можуть заплатити за компослуги через онлайн-банкінг, але у "Приват24" передбачена комісія за оплату комуналки в розмірі 1%. Натомість мonobank дозволяє проводити оплату більшості комунальних послуг без комісії. Такі ж самі лояльні умови й у "А-банку".

Окрім того, у більшості випадків українці можуть сплатити за газ, електроенергію чи воду напряму на офіційному сайті постачальника послуг.

Нагадаємо, раніше ми писали, що кияни знову можуть брати участь у знятті показників будинкових лічильників тепла разом із "Київтеплоенерго".