RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Оформлення субсидії: влада відповіла українцям на актуальне питання

Для призначення житлової субсидії громадянин крім заяви та документів, що посвідчують особу, обов’язково подає декларацію, й у разі виявлення помилки уповноважений орган має сповістити заявника про невідповідності.

Про це інформують у Пенсійному Фонді.

При цьому уповноважений орган самостійно обирає форму цього повідомлення, яка може бути у вигляді особистої бесіди, поштовий лист, смс-повідомлення, лист на електронну пошту, повідомлення через веб-портал ПФУ або через "Дію".

Читайте також: Як дізнатися, чи залишилися ви в списку отримання субсидії: покрокова інструкція

Якщо дані потребують зміни чи уточнення, то аби виправити допущену помилку, людина може подати нову декларацію чи доповнити попередню, у разі якщо при заповненні документа якесь обов’язкове поле було пропущене. Подавати виправлену декларацію людина може в будь-який зручний для неї спосіб.

Помилку можна виправити протягом 30 календарних днів з дати подання документів.

Але цей термін може бути продовжено на час хвороби заявника. При цьому факт хвороби має бути підтверджено документально. Якщо протягом визначеного строку помилки у декларації чи заяві не виправлять, у призначенні житлової субсидії буде відмовлено.

Про це заявника мають повідомити протягом трьох календарних днів з дня прийняття такого рішення. При цьому заявник про прийняте рішення інформується під час вручення відповідного паперового повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення, або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду або ж портал "Дія".

У період дії воєнного стану в Україні уповноважений орган може повідомляти заявнику про прийняте рішення в телефонному режимі із внесенням відповідного запису до окремого журналу реєстрації інформування.

Варто нагадати, що житлова субсидія не призначається, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.