RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Розтратив близько півмільйона гривень: мера Полтави визнали винним

У четвер, 2 березня, колегія суддів Вищого Антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості між міським головою Полтави Олександром Мамаєм, якого звинувачували у розтраті, та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це інформує САП.

За даними слідства, Мамай, змовившись з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста", влаштував на роботу двох людей, які фактично вели домашнє господарство мера.

Читайте також: Справа Коболєва: екс-главі "Нафтогазу" призначили багатомільйонну суму застави

Для виплати їм зарплати, службовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні дані, що призвело до задання місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

Наголошується, що Олександр Мамай повністю визнав свою провину та відшкодував завдані збитки, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. Суд також звільнив його від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Крім того, за умовами угоди міський голова зобов’язується перерахувати у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - "Армія дронів" 2 млн грн.

Разом з тим, два виконавці та два пособники у розтраті коштів, також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором, які теж затверджені судом. Їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Нагадаємо, що вже колишній депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін, який фігурував у розслідуванні щодо ДТП у Києві та пропозиції неправомірної вигоди правоохоронцю, пішов на угоду зі слідством й зобов'язався надати 6 мільйонів гривень на "Армію дронів".