RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коли буде наступальна операція ЗСУ: Піонтковський назвав важливу деталь для успіху

Війна може закінчитися травнево-червневою наступальною операцією української армії, але багато залежатиме від того, чи будуть передані Києву літаки, адже наступ без авіації проводити складно.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який вже багато років проживає у Вашингтоні.

"Треба дуже відверто поговорити з нашими західними союзниками, ми зробили все для людства. Ви уявляєте, якби Україна програла? Мало, як би склалися обставини при спробі взяти аеропорт "Гостомель". Звісно, Україна б чинила опір, партизанський рух і так далі, але вони вийшли б у ореолі перемоги, розмахуючи ядерною зброєю, на кордони країн Балтії та Польщі і повторили б Заходу: "збирайте манатки", - припускає Піонтковський.

Читайте також: Як літаки F-16 можуть вплинути на ситуацію на фронті: генерал озвучив низку факторів

Він зазначив, що сьогоднішній Захід - зовсім інший, ніж рік тому, бо Захід річної давності злякався б, але Україна його багато чому навчила, вже зробивши більше, ніж можна заради людства.

"Зрештою, була Корейська війна, США воювали, захищали Південну Корею. А СРСР допомагав Північній Кореї. Льотчики радянські неофіційно, але воювали, збивали американські літаки і це допомогло північнокорейцям: війна закінчилася нічиєю, а не поразкою Північної Кореї", - розповів Піонтковський, додавши, що якщо завтра 600 натовських льотчиків за штурвалами літаків F-16 чи F-35 вирушать на захист свого героїчного союзника, війна закінчиться за кілька днів або навіть кілька годин.

Докладніше: Байден дав чіткий сигнал оточенню Путіна, війна може закінчитись миттєво - Андрій Піонтковський