RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Розуміють масштаби втрат: у Міноборони розповіли про настрої серед окупантів

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат в живій силі. Медустанови на тимчасово окупованій території України переповнені тяжко пораненими, їх майже не евакуюють для лікування у РФ.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Читайте також: Росіяни атакують на 5 напрямках і використовують мирних українців як живий щит

Вона уточнила, що заради приховування відомостей про кількість померлих від ран окупантів їх облік ведеться виключно російськими військовими медиками.

"Інформація про реальні втрати росіян швидко поширюється серед військовослужбовців і деморалізує особовий склад супротивника. Зокрема, приданий на посилення 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування", - розповіла вона, додавши, що ця тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника.

Маляр зазначила, що у зв'язку з цим командування окупаційних військ РФ активізувало проведення заходів примусового та карального характеру, намагаючись покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового покидання районів ведення бойових дій.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповів про те, що навесні ворог зробить "жест доброї волі".