RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Скільки цивільних ще залишилося у Бахмуті: боєць ЗСУ озвучив цифру

Станом на 5 березня у прифронтовому Бахмуті Донецької області перебуває до 7 тисяч мирних жителів, серед яких до 100 дітей. Вони не залишають місто та дітям не дають виїхати, хоч їх і просили про це.

Про це повідомив боєць ЗСУ Петро Волощенко із позивним "Стоун" в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте також: Бої за Бахмут: бригадний генерал розповів про оборону міста

За його словами, ті, хто залишився у місті, живуть у підвалах і виходять на вулицю лише за водою. Великою проблемою стало те, що батьки, котрі не хочуть їхати, не відпускають у безпечне місце навіть своїх дітей.

Український захисник вважає, що цим потрібно займатись на законодавчому рівні, як це зробив прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль у Другій світовій війні. Тоді німецькі війська активно обстрілювали Лондон ракетами "Фау".

"Тобто тоді було прийнято на рівні закону про примусову обов'язкову евакуацію мирних мешканців, особливо жінок та дітей. Бо це майбутнє нації. То чому б в Україні не прийняти таке рішення на рівні законодавства? І мова ж не лише про Бахмут", - запропонував боєць ЗСУ.

Волощенко розповів, що люди не їдуть з Бахмута, в більшості випадків, через те, що повірили тим, хто налякав їх різними страшними історіями: їх вивезуть, кинуть посеред поля і вони там залишаться ні з чим, а в місті хоч є де сховатися, а також є їжа та одяг від волонтерів.

"Коли з ними розмовляєш, коли є час, то вони вагаються. Ти їх переконуєш, доводиш, показуєш фото, де люди виїхали, у безпеці. Але вони залишаються. Тому, на мою думку, треба якусь державну програму. Треба рятувати дітей. Це майбутнє України", - додав він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Сюрприз готовий: навесні ворог зробить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ