RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Яра" з "Холодного Яру": під Бахмутом загинула молодий бойовий медик

3 березня під Бахмутом загинула волонтерка, військовослужбовиця, бойова медикиня 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна ("Яра") Рихліцька під час евакуації поранених.

Про це повідомили її друзі й рідні в соцмережах.

До повномасштабної російсько-української війни Яна працювала в ІТ-компанії, однак після 24 лютого активно почала займатися волонтерством, а вже у травні пішла на службу парамедиком у ЗСУ, під час якої врятувала чимало життів.

Читайте також: Росіяни атакують на 5 напрямках та використовують мирних українців як живий щит

Її життя обірвалося у 29 років, російські окупанти не дали їй дожити до 30-річчя менше місяця (вона народилася 2 квітня 1993 року). Поховають Яну Рихліцьку в рідному місті Вінниця.

"Ти вклалась у Перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалось би наших волонтерських див, ти найкраща була у всьому. У підсумку віддала найдорожче. Шкода лише що Перемогу не побачила. Але ти знаєш що вона буде. Ми не спинимось, саме через таких, як ти", - написала подруга загиблої Tanya Zenart.

"Вчора в околицях Бахмуту, загинула дуже добра людина. Яка допомагала військовим і робила все за для нашої перемоги. Ця дівчинка не шукала виправдання як це робить 80% населення України і ті хто втік !!!! Вона залишила все і допомагала військовим ризикуючи своїм життя. Ось і прийшов твій час …… Яра Заради таких людей якою була Яра і стоять наші воїни!!!!" - додав військовий "Пан Лис".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що помер комбат "Азова", який 6 місяців провів у російському полоні.