RU  UA

Запеклі бої за Бахмут: де зараз ситуація найважча

Станом на вечір 6 березня ситуація з обороною Бахмута Донецької області надзвичайно складна. Російські окупанти активно просуваються з півночі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу Сергій Грабський.

Читайте також: Ситуація в Бахмуті досягла крайньої точки: карта і заява генерала ЗСУ

"Ситуація дійсно надзвичайно складна. З півночі ми бачимо активне просування противника, його намагання просуватися. І часом це дає можливість думати, що це спеціальна операція, яка дозволяє розпорошити сили противника, і, таким чином, нанести флангові удари, і знищити його. Наскільки це і справді відповідає дійсності, сказати важко, адже ми не маємо і десятої частини тієї інформації, яка доступна для військового керівництва", - пояснив він.

Водночас, з південного боку ситуація більш менш стабільна, хоча і там росіяни намагаються просунутися в напрямку траси, що пов’язує Костянтинівку з Бахмутом.

"Але там ситуація більш стабільна. Можливо, завдяки тому, що ми утримуємо лінії комунікацій, які дозволяють нам здійснювати постачання боєприпасів, вивозити поранених та забезпечувати всім необхідним наші підрозділи, прийнято рішення щодо продовження оборони. Можливо, є дійсно певні ознаки того, що противник видихається і нам треба втримати позиції задля того, щоб потім з тих позицій нанести удар", - розповів експерт.

При цьому, "котлом" ситуацію з обороною міста назвати не можна, оскільки є змога здійснювати забезпечення українських підрозділів. За його словами, те що противник обійшов з трьох сторін ще не означає, що він оточив бійців та буде знищувати.

Нагадаємо, що у прифронтовому Бахмуті Донецької області перебуває до 7 тисяч мирних жителів, серед яких до 100 дітей.