RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Противник скоро видихнеться: екс-боєць спецназу розповів про ситуацію на фронті

Російські окупанти продовжать тактику "точкових" наступів та ударів, які вони завдають під Бахмутом та Вугледаром.

Про це розповів екс-командир ізраїльського спецпідрозділу, доброволець Збройних сил України Денис Десятник.

Читайте також: Сюрприз готовий: навесні ворог здійснить "жест доброї волі" - боєць ЗСУ

Він також закликав недооцінювати противника:

"У західній пресі іноді можна прочитати про те, що росіяни зовсім вже дійшли до ручки і йдуть в бій з одними саперними лопатами, але це явне перебільшення. Не варто недооцінювати противника, ресурси і озброєння у них є, але повторюся у них немає можливостей наступати широким фронтом відразу з декількох напрямків, повторюючи сценарій лютого-березня минулого року" , - розповів Десятник.

Він також погодився з висновками військової розвідки, що до початку літа противник з такими точковими наступами (на зразок Бахмута) видихнеться і у ЗСУ з'явиться можливість рухатися у напрямку тимчасово окупованого Криму. Якщо цей розрахунок виправдається, то є шанс до кінця літа витіснити ворога з усіх українських територій, включаючи і Крим.

"Росіяни вийдуть з території Криму, як вони йшли з території Херсона та Харківської області. Утримувати півострів, особливо якщо ЗСУ отримають далекобійні ракети і боєприпаси, буде вкрай важко. Підуть ракетні удари по військових об'єктах в глибині РФ, тому їм для прикриття самої Росії доведеться виходити з півострова", - розповів він.

Нагадаємо, раніше Денис Десятник також розповів про те, що росіяни зараз не мають потенціалу для організації повторного масштабного наступу ні на Харківську, ні на Київську області.

Більше читайте: Навесні почнемо витісняти ворога, а до осені звільнимо Україну – доброволець з Ізраїлю