RU  UA

Викликають лише посмішку: військовий експерт про окопи у Криму

Росіяни риють окопи в окупованому Криму для морально-психологічної підтримки населення на тлі заяв Збройних сил України про наміри деокупації, а також перевірки, чи підтримує їх громадськість.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий експерт, екскомандувач Аеромобільних військ України (1998–2005) Іван Якубець.

Читайте також: У Криму вже готуються: українська розвідка показала цікаві документи

"По-перше, це морально-психологічний трюк для того, щоб підтримати своє населення в Криму. Та не тільки підтримати, але і почати його готувати для ведення воєнних дій на території Криму, щоб люди розуміли і проявили свою соціальну, громадянську активність, щоб зрозуміти наскільки вона міцна та чи зможуть вони опиратися нашим наступальним діям, чи будуть стояти "намертво", або ж будуть підтримувати наші дії. Це трюк з цими окопами, щоб визначитися: підтримує їх населення чи ні?", - зазначив він.

По-друге, оборонні лінії з військової точки зору зроблені примітивно, що може викликати тільки усмішку.

"Це все рівно, що на нашому кордоні колись намагалися відгородитися від Росії парканом з колючою проволокою. Теж саме Аксьонов робить в Криму. Головні питання оборони Криму, вони безумовно готують, але ці оборонні лінії – лакмусовий папірець для перевірки морально-психологічного стану населення і військ, які готуються. Та все буде не так. Не потрібні їм будуть ці окопи, ось побачите", - зазначив військовий.

Раніше ми писали, як можна звільнити Крим та що треба зробити.